Oslavy 70ti let

Víkend hlavních oslav je za námi, a my jsme stále plní dojmů. Návštěva za oba dva dny překonala naše očekávání. A chvála, kterou jsme vyslechli nás stále hřeje u srdce. Práce, kterou jsme na přípravách během celého měsíce strávili, se evidentně vyplatila. A to nás moc těší. Během víkendu jste mohli navštívit výstavu loutek a kulis, kde jste mohli zastihnout také komentovanou prohlídku samotným Kašpárkem. Chudák malý si tam za víkend ošoupal botičky. 

V předsálí kina je ve fotkách zachycena atmosféra, kterou můžete zažít v zákulisí našeho divadla, a kterou s námi po dva roky sdílela Žaneta Havelková.

Tvoření přilákalo během víkendu spoustu dětí, snad každé jsem potkávala s vyrobenou loutečkou v ruce. A neustále byly stolky obsazeny. 

Udělal dobře ten, kdo si nenechal ujít v kině promítání dokumentu od Radima Svobody. Od každého jsem slyšela chválu a musím říct, že je opravdu skvělý. Klobouk dolů.

Po oba dva dny jste mohli navštívit také loutkové představení - v sobotu od kolegů z Humpolce a to pohádku Začarovaný les, a v neděli od nás O perníkové chaloupce. Obě představení byla beznadějně vyprodaná.

Ale i ti, na které se již nedostalo, určitě nešli zbytečně. V sobotním fotokoutku s loutkou bylo neustále narváno, a každý zájemce odešel minimálně s jednou a více fotkami.

V neděli se mohli zájemci podívat do zákulisí, kde mohli shlédnout komentovanou prohlídku a dozvědět se něco o historii, loutkách, atd. A zájem byl opravdu velký. 

A nakonec, tu správnou atmosféru a pohodu nám pomáhala celý víkend vytvářet Monika s jejím Bifé vafle. Vafle byly bezkonkurenční, o čemž svědčí, že měla oba dva dny odpoledne již vyprodáno. A výborná káva ten požitek jen podtrhla.

Já bych chtěla za Loutky VM, ale i za sebe moc poděkovat těm, co se na oslavách podíleli. Všem, co neúnavně stavěli víc jak měsíc výstavu loutek, kde trávili každý den. Těm, co vytvářeli fotky, dokument, věci na tvoření atd. Všem těm, co si celý víkend takřka nesedli a byli tam pro vás po celou dobu. Bylo to velmi náročné, ale taky strašně fajn.

A v neposlední řadě chci moc poděkovat holkám z programového oddělení JC, protože bez nich by to nešlo, a trávili tam ten čas s námi, a to kolikrát na úkor svého volna.

A děkujeme vám všem, že jste za námi přišli.