LOUTKY NA CESTÁCH

V sobotu 3.9.2016 pořádalo centrum Alternátor v Třebíči sraz bývalých pracovníků a pamětníků z továrny v místní části Borovina. Akce byla nazvána "sraz Boroviňáků" a probíhala během celého dne v bývalé obuvnické továrně v Třebíči-Borovině. Během dne ji navštívilo přes 2500 lidí. Přáním pořadatelů bylo, aby na této akci vystoupilo i naše loutkové divadlo, s čímž jsme souhlasili. Domluvili jsme se na dvou představeních pohádky O Koblížkovi, která proběhla v 13.00 a v 15.00. 

Samotné pohádce předcházela dlouhá příprava, nejen zkoušky vlastního představení, ale hlavně přizpůsobení loutek pro jinou scénu. Nad zkracováním úvazů loutek strávilo několik lidí víc jak tři hodiny, s vědomím, že je to čeká ještě jednou, až se budou loutky vracet do původního stavu. Následovalo pečlivé zabalení kulis a  rekvizit a hurá do Třebíče. Naše výprava vyjela pouze v omezeném počtu devíti lidí, čtyř vodičů a pět mluvičů. Mezi jednotlivými představeními jsme měli možnost prohlédnout si zdejší areál a případně se občerstvit. Na každou pohádku dorazilo okolo 90 lidí, nejen dětí, ale i dospělí a senioři se rádi na chvilku vrátili do dětství. Z reakcí dětí bylo poznat, že na loutkové divadlo nejsou v Třebíči zvyklé, přece jen byly ostýchavější a stydlivější než naši dětští diváci zde. Ale bylo vidět, že si pohádku užívají a na konci měly možnost se s vybranou loutkou i vyfotit. Poté následovalo rychlé balení a cesta domů. 

Abychom zdejší děti neochudily o možnost vidět loutkoherce v akci přímo na scéně, uvedeme pohádku O Koblížkovi v sobotu 17.9.2016 v 15.00 ve velkém sále Jupiter clubu.    

Fotky z této akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii.