Jak to letos bylo u loutek ...

Jako vždy jsme započali loutkovou sezonu v září a to pohádkou Pohádka na ruby, kde tentokrát princezna vysvobodila Honzu od zlé čarodějnice. V říjnu jsme s velkým potěšením uvítali naše kolegy z loutkového divadla v Humpolci, kteří se zdejšímu obecenstvu představili pohádkou O zlaté rybce. Loutkáři zde strávili celou sobotu, kdy si vše připravovali a trénovali před představením, které navštívil velký počet dětí s rodiči. Také jsme měli možnost si vyměnit zkušenosti a jako už dva předešlé roky nás pozvali na tamější festival Humpolecká marioneta, který pořádají každoročně na jaře. Bohužel tento rok jsme se z technických důvodů nemohli zúčastnit. Proto doufáme, že nám to situace umožní příští sezonu.
Jako další pohádku pro děti jsme si připravili Kašpárek u krále větrů. Tato pohádka vyprávěla o líné Marušce, která byla zakletá do podoby vrány. Kašpárek Marušku nakonec našel ve službách krále větrů a Marušku vysvobodil a vrátil se s ní k její mamince, kde Maruška slíbila, že se napraví a stane se z ní pracovitá dcera. Svoji chytrost nám Kašpárek předvedl v pohádce Dračí komedie, kde draka svojí lstivostí přesvědčil, aby se přeměnil v hlávku zelí, kterou následně sežrala koza. V novém roce jsme zahráli pohádku o čertech, a to tentokrát o hloupých čertech, nad kterými jako vždy zvítězili Honza se svým kamarádem Kašpárkem. Předposlední pohádkou jsme si připomněli již zesnulého loutkaře pana Chloubu, který se nám díky velmi zachovalé nahrávce připomněl v pohádce O pyšné base, jako basa Brumbasa. Sezonu jsme ukončili známou pohádkou Vodníkova Hanička. Haničku stáhl pod vodu vodník, Hanička však svojí chytrostí vodníka přelstila a vrátila se zpět k mamince. Když se vodník pro Haničku vrátil a chtěl si ji odvést zpět pod vodu, odešel s nepořízenou, neboť na něj již čekal Kašpárek s kozou Rozárkou.

Většina představení byla vyprodána, a proto doufáme, že se Vám naše představení líbila. Nyní všechny čekají letní radovánky a nás poté zase příprava na další sezonu, na kterou se již nyní těšíme. Děkujeme Vám za návštěvu a doufáme, že se na podzim opět uvidíme na malé scéně spolu s Kašpárkem a jeho kamarády. Přejeme Vám příjemné prožití letních dní.